tirsdag 10. august 2010

Kurstilbud fra Universitetsbiblioteket




Bokvandring:

Vi arrangerer gjerne en omvisning i biblioteket og viser hvor du finner hva. UB inneholder mer enn bøker. Vi har tidsskrifter, aviser, filmer, masteroppgaver, mikorofilm og musikk.

Søkekurs

Når du skal skrive en oppgave er en del av jobben å finne frem til relevant litteratur. UB har en rekke bøker og tidsskrifter, men også en hel del elektroniske ressurser. Vi tilbyr kurs i å bruke våre databaser for å finne frem til den beste informasjonen.


Bibsys Ask: Her finner du bøker og tidsskrifter.


Du kan logge deg på Bibsys for å få en oversikt over dine lån og bestillinger, fornye lån og bestille bøker og artikler.

Bibsys Ask søker ikke gjennom artikler. Til dette brukes våre databaser.

Søk i databaser: Her finner du artikler fra tidsskrifter

UB abonnerer på en rekke elektroniske tidsskrifter som er søkbare i våre databaser. Her kan du finne både norske og internasjonale fagfellevurderte artikler. Et nyttig verktøy når man trenger informasjon til å skrive en oppgave.

A-tekst: Her finner du norske og svenske avisartikler

A-tekst søker gjennom norske avisartikler, hovedsakelig fra de siste fem årene. Her kan du velge hvilke aviser du vil søke gjennom og avgrense på dato. A-tekst kan analysere treffet ditt og gi deg en oversikt over når en sak var mest omtalt, i hvilket fylke og i hvilken avis.

EndNotekurs

EndNote er et referansehåndteringsverktøy. Det er et program som lagrer referansene til bøker og artikler du skal bruke i oppgaven din. EndNote fungerer sammen med Word slik at du slipper å lage litteraturlisten selv. Et par klikk og referansen settes inn i dokumentet ditt med fotnote eller parentes og ferdig innførsel i litteraturlisten. Dette sparer mye tid!


Jobb smart – bruk universitetsbiblioteket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar